Sinaasappel-amandelcake

Nodig
zonnebloemolie, voor het invetten
150 gram gemalen amandelen
6 scharreleieren,

Nodig voor de siroop:
gesplitst sap van 2 sinaasappels
100 gram fructose 1 el fructose geraspte schil van 3 sinaasappels

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vier-kante bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de eidooiers, fruc-tose, sinaasappelrasp en amandelen in een grote kom.
2 Klop de eiwitten tot ze stijve pieken vormen. Spatel een lepel eiwit door het amandelmengsel om het luchtiger te maken en spatel dan de rest erdoor. Schenk het mengsel voorzichtig in de bakvorm. 3 Bak de cake 45-50 min., of tot een in het midden geprikte spies er schoon uit komt. Laat de cake in de vorm afkoelen. 4 Maak de siroop: breng het sap en de fructose in een kleine steelpan aan de kook. Roer éénmaat en laat het mengsel zonder roeren 6-8 min. koken, of tot het ingekookt en siroopachtig is. Prik de cake met een vork rondom in, schenk de siroop erover en laat hem in de cake trekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s